Jak vyrobit sójové mléko pomocí odšťavňovače Kuvings

Potřebný produkt: Kuvings Whole Slow Juicer, sestavený s odšťavňovacím sítkem.

Sójové mléko obsahuje stejné množství bílkovin jako mléko kravské, navíc je nízkokalorické a bez cholesterolu. Výroba sójového mléka doma je zdravou a levnou alternativou k nákupu v obchodě. Poznámka: sójové mléko musí být před konzumací uvařeno!

Ingredience

  • 1 šálek sójových bobů
  • 2 šálky vody plus další voda na namáčení

Potřebný produkt

Kuvings Whole Slow Juicer, sestavený s odšťavňovacím sítkem.

Postup

  1. Sójové boby dobře omyjte. Namočte do vody alespoň na 8 hodin. Vodu slijte.
  2. Zavřete chytrou zátku odšťavňovače.
  3. Do odšťavňovače přidejte malou porci sójových bobů. Poté přidejte stejné množství vody. Pokračujte ve střídání bobů a vody, po malých porcích.
  4. Otevřete chytrou zátku, abyste uvolnili sójové mléko. Pokud chcete, mléko pro řidší texturu sceďte. Zatím nekonzumujte!
  5. Přelijte sójové mléko do hrnce. Vařte při vysoké teplotě po dobu 2-3 minut. Poté snižte teplotu na středně nízkou a za stálého míchání vařte ještě dalších 5 minut.
  6. Vypněte sporák a nechte sójové mléko vychladnout. Nyní už můžete pít - teplé nebo později vychlazené.

WebDesign Kuvings
Označeno: Plant Milk