Jak vyrobit sójové mléko pomocí odšťavňovače Kuvings
Potřebný produkt: Kuvings Whole Slow Juicer, sestavený s odšťavňovacím sítkem.
Sójové mléko obsahuje stejné množství bílkovin jako mléko kravské, navíc je nízkokalorické a bez cholesterolu. Výroba sójového mléka doma je zdravou a levnou alternativou k nákupu v obchodě. Poznámka: sójové mléko musí být před konzumací uvařeno!
Ingredience
- 1 šálek sójových bobů
- 2 šálky vody plus další voda na namáčení
Potřebný produkt
Kuvings Whole Slow Juicer, sestavený s odšťavňovacím sítkem.
Postup
- Sójové boby dobře omyjte. Namočte do vody alespoň na 8 hodin. Vodu slijte.
- Zavřete chytrou zátku odšťavňovače.
- Do odšťavňovače přidejte malou porci sójových bobů. Poté přidejte stejné množství vody. Pokračujte ve střídání bobů a vody, po malých porcích.
- Otevřete chytrou zátku, abyste uvolnili sójové mléko. Pokud chcete, mléko pro řidší texturu sceďte. Zatím nekonzumujte!
- Přelijte sójové mléko do hrnce. Vařte při vysoké teplotě po dobu 2-3 minut. Poté snižte teplotu na středně nízkou a za stálého míchání vařte ještě dalších 5 minut.
- Vypněte sporák a nechte sójové mléko vychladnout. Nyní už můžete pít - teplé nebo později vychlazené.