Mandlové mléko má přirozeně vysoký obsah vitamínu E, antioxidantu bojujícího proti nemocem. Během zpracování se běžně obohacuje vápníkem a vitamínem D.
Neslazené mandlové mléko má přirozeně nízký obsah cukru a vysoký obsah vitamínu E, silného antioxidantu bojujícího proti nemocem.
Kupované mandlové mléko je špatným zdrojem bílkovin, tuků a živin důležitých pro růst a vývoj. A co víc, mnoho zpracovaných odrůd obsahuje přísady jako cukr, sůl, příchutě a konzervanty.
Chcete-li získat co nejvíce výhod, vyberte si mandlové mléko, které je neslazené, neochucené a obohacené o vápník a vitamín D.
Nejlepší mandlové mléko je především domácí mandlové mléko. Všechny odšťavňovače Kuvings umí vyrobit mandlové mléko rychle a snadno.
Postup
1. Mandle dejte do misky a zalijte vodou. Dejte do lednice a nechte namočené přes noc, nebo alespoň 8 hodin.
2. Mandle sceďte.
3. Zavřete chytrou zátku odšťavňovače.
4. Do odšťavňovače dejte malou část mandlí. Poté přidejte vodu ve stejném množství jako bylo mandlí. Pokračujte ve střídání mandlí a vody, po malých, stejně velkých porcích, například půl sklenice. Pracujte pomalu, aby měl odšťavňovač dostatek času na zpracování ořechů.
Otevřete chytrou zátku, aby se uvolnilo mandlové mléko. Pokud chcete řidší texturu mléka, mléko sceďte.
- Tip: Pro dochucení mandlového mléka můžete přidat vanilkový extrakt, špetku soli, kakaový prášek, med nebo javorový sirup.
- Potřebný produkt: Kuvings Whole Slow Juicer sestavený s odšťavňovacím sítkem.
Bez nežádoucích přísad
Když pijete domácí rostlinné mléko, přesně víte, co dáváte do svého těla. Nepřidávají se žádná umělá barviva, konzervační látky, cukr nebo kukuřičný sirup – na rozdíl od produktu z obchodu.
Bonus: Nezpracované slupky mandlí poskytují základ pro lahodné sušenky nebo svačiny bohaté na vlákninu, které si vychutnáte s mlékem. Recepty k využití dužiny.
Věděli jste?
Mandlové slupky jsou bohaté na antioxidanty a vitamín E díky čemuž se stává prospěšným pro naši pokožku a může nám také pomoci vypořádat se s některými kožními problémy. Působí také jako ochranné prostředky proti kardiovaskulárním onemocněním a rakovině. Ve studiích na zvířatech bylo zjištěno, že polyfenoly zabraňují oxidaci cholesterolu.