PRŮVODCE ODŠŤAVOVÁNÍM
Správný způsob použití sítka na sorbet
─
Mražená ovocná zmrzlina (také známá jako „ovocná dřeň“).
Je to perfektní dezert pro ty, kteří jsou citliví na mléčné výrobky, dodržují rostlinnou stravu nebo si jen chtějí vychutnat zdravou alternativu zmrzliny.
Všechny vertikální pomalé odšťavňovače Kuvings jsou kompatibilní se sítkem na sorbet.
Sítko na sorbet je součástí dodávky odšťavňovačů REVO830, EVO820, C7000 a B6000.
─
O sítku na sorbet
Sítko na sorbet důkladně rozdrtí a promíchá ingredience, výsledkem je nádherně hladká a krémová textura sorbetu. Na rozdíl od odšťavňovacího sítka a sítka na smoothie nemá sítko na sorbet otvory a má pohodlnou hubici. Sítko na sorbet tím, že nemá otvory, zajišťuje bezproblémovou homogenizaci všech ingrediencí vložených do odšťavňovače. Kromě toho hubice sítka na sorbet usnadňuje přímé podávání sorbetu, což usnadňuje celkovou přípravu.
Jak používat sítko a vytvořit dokonalý sorbet?
Podle následujícího postupu získáte dokonalý sorbet, který si budete užívat.
─
01
Sestavení odšťavňovače
Při použití sítka na sorbet můžete sítko umístit přímo do základny tak, že zarovnáte červenou tečku na sítku s červenou tečkou na odšťavňovací části. Po správném vyrovnání zatlačte šnek dolů do síta a sestavte horní sadu. Sítko obsahuje silikonový kroužek umístěný ve spodní části, který účinně utěsňuje otvor, kde by se obvykle extrahovala dužina.
02
Zmrazené suroviny
Použití primárně mražených surovin zajistí, že váš sorbet získá lahodně hustou a ledovou texturu. Můžete si buď zakoupit mražené suroviny, nebo si čerstvé suroviny zmrazit sami. Ať už zvolíte jakýkoli způsob, je důležité, aby byly ingredience zmrazeny alespoň 8 hodin nebo přes noc. Tato doba zajišťuje, že přísady dosáhnou požadované úrovně zmrazené pevnosti. Nedostatečná doba zmrazování může způsobit, že přísady uvíznou v sítku a sorbet bude mít kašovitou texturu. Před použitím zmrazených surovin se doporučuje lehce je rozmrazit po dobu minimálně 5 minut. Rozmrazování ingrediencí umožňuje odšťavňovači suroviny efektivně rozdrtit a zpracovat bez problémů. Nedostatečné rozmrazení ingrediencí může způsobit nadměrné zatížení odšťavňovače, což může vést k rozbití nebo poškození. To druhé platí i pro vkládání ledu. Do odšťavňovače by se neměl vkládat led. Dávejte však pozor, abyste zmrazené ingredience příliš nerozmrazili, nebo by váš sorbet měl tekutou, rozbředlou konzistenci.
03
Další přísady
Pro dosažení požadované chuti a textury v sorbetu existují různé přísady, které můžete přidat. Vylepšete svůj sorbet přidáním přísad jako je mléko, citronová/limetková šťáva, jogurt, med, sirup, vanilkový extrakt, máta nebo sůl, v závislosti na vašich preferencích. Pokud používáte tyto ingredience, doporučujeme je před vložením do odšťavňovače smíchat v malé misce nebo šálku jako směs. Navíc pro krémovější konzistenci sorbetu zvažte potažení ingrediencí kondenzovaným mlékem, než je dáte do odšťavňovače.
04
Chytrá zátka odšťavňovače je otevřená
Při výrobě sorbetu je důležité ponechat chytrou zátku otevřenou po celou dobu procesu. Na rozdíl od odšťavňovacího sítka a sítka na smoothie sítko na sorbet postrádá otvory, což způsobuje, že se sorbet hromadí uvnitř sítka. Toto nahromadění uvnitř sítka může potenciálně vést k ucpání a přerušení procesu výroby sorbetů.
05
Suroviny vkládat postupně
Pro optimální výkon se doporučuje vkládat malé porce ingrediencí najednou. Tento přístup umožňuje šneku soustředit se na každou surovinu, efektivně rozdrtit ingredience a zabránit jakémukoli vynechání kousků. Odšťavňovač můžete pomalu plnit jednou ingrediencí a vytvořit tak lahodný sorbet jedné příchutě. Pokud dáváte přednost sorbetu s více příchutěmi, střídejte více přísad. Odšťavňovač promíchá vaše ingredience za vás.
06
Před servírováním
Jakmile budete mít sorbet hotový, důkladně jej promíchejte lžící, aby se chutě spojily. Máte také možnost přidat požadované polevy.
07
Ukládání
Můžete si vybrat, zda si na sorbetu ihned pochutnáte, nebo si jej uskladníte pro pozdější požitek. Pokud se rozhodnete jej uložit na později, ujistěte se, že jste sorbet přemístili do nádoby, která je bezpečná pro zmrazení. Tento krok zaručí, že sorbet zůstane v optimálním stavu, dokud si ho nebudete chtít vychutnat. Když přijde čas podávat mražený sorbet, nechte ho několik minut změknout, abyste dosáhli ideální konzistence pro podávání a vychutnávání.
Zde je rychlá ukázka použití sítka na sorbet: