Léto a zmrzlina jsou téměř synonyma. Ale pokud máte intoleranci na mléčné výrobky nebo dodržujete rostlinnou stravu, mražená ovocná zmrzlina je vynikající alternativou. Ovocná zmrzlina je nejen zdravější variantou, ale má mnohem osvěžující a dynamičtější chuť.

S naším odšťavňovačem Kuvings Whole Slow Juicer můžete vytvořit ovocnou zmrzlinu a sorbet bez mléčných přísad pomocí příslušného nástavce na sítko.

Zmrzlinu bez mléka lze vyrobit téměř s jakýmkoli mraženým ovocem. Přinášíme 5 chutných receptů, které vás inspirují. Kromě toho, že jsou bez mléčných přísad, jsou také veganské a bez lepku! Tyto recepty jsou především inspirací, jednotlivé ingredience můžete upravit a přizpůsobit podle sebe.

1. Piña Colada

Pochoutka inspirovaná koktejlem, kterou si může vychutnat celá rodina. Ananas v této mražené podobě je vyloženě návykový a nádech limetky povznáší jeho chuť. Pro výraznější kokosovou chuť před podáváním zmrzlinu posypte strouhaným kokosem nebo kokosovými vločkami.

Ingredience
  • 2 sklenice mražených kousků ananasu
  • ½ sklenice plnotučného kokosového mléka
  • 2 lžíce javorového sirupu nebo agávového sirupu (volitelně)
  • ½ limetky - odšťavněné
  • strouhaný kokos na posypání (volitelně)
Postup
  1. Zmrazený ananas nechte lehce rozmrazit po dobu cca 5 minut.
  2. Smíchejte kokosové mléko, sirup a limetkovou šťávu v malé misce nebo sklenici.
  3. Umístěte nádobu na dužinu pod hubici odšťavňovače. Otevřete chytrou zátku.
  4. Zapněte odšťavňovač. Přidejte pár kousků ananasu a trochu směsi z kokosového mléka. Pokračujte ve střídání přísad. Suroviny přidávejte pomalu, abyste zabránili hromadění.
  5. Po přidání všech přísad nechte odšťavňovač běžet dalších 30 sekund. Vypněte odšťavňovač. Zavřete chytrou zátku, abyste zabránili úniku zmrzliny.
  6. Extrudovanou zmrzlinu promíchejte lžící, aby se chutě plně propojily.
  7. Vychutnejte si jemnou zmrzlinu tak, jak je, nebo zmrzlinu přendejte do nádoby vhodné do mrazáku. Zmrazte alespoň na 4 hodiny. Před podáváním nechte pár minut změknout. Posypte nastrouhaným kokosem (volitelné). Skladujte po dobu až 1 týdne.

2. Třešeň

Zmrzlina z třešní je v létě mimořádně oblíbená a má k tomu dobrý důvod. Zralé třešně jsou obzvláště sladké. Čokoládové lupínky jsou volitelné, ale dodávají této zmrzlině zcela novou úroveň a vytvářejí chutnější pochoutku.

Ingredience
  • 1 ⅓ sklenice zmrazených třešní
  • 2 sklenice zmrazeného banánu, nakrájeného na plátky
  • ½ sklenice plnotučného kokosového mléka
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • ½ lžičky vanilkového extraktu
  • špetka soli
  • ⅓ sklenice mini čokoládových lupínků (volitelné)
Pokyny
  1. Zmrazené ingredience nechte lehce rozmrazit po dobu cca 5 minut.
  2. Smíchejte kokosové mléko, sirup, citronovou šťávu, vanilku a sůl v malé misce nebo sklenici.
  3. Umístěte nádobu na dužinu pod hubici odšťavňovače. Otevřete chytrou zátku.
  4. Zapněte odšťavňovač. Přidejte pár třešní, kousek banánu a trochu směsi z kokosového mléka. Pokračujte ve střídání přísad. Suroviny přidávejte pomalu, abyste zabránili hromadění.
  5. Po přidání všech přísad nechte odšťavňovač běžet dalších 30 sekund. Vypněte odšťavňovač. Zavřete chytrou zátku, abyste zabránili úniku zmrzliny.
  6. Extrudovanou zmrzlinu promíchejte lžící, aby se chutě plně propojily. Vmíchejte čokoládové lupínky.
  7. Vychutnejte si jemnou zmrzlinu tak, jak je, nebo zmrzlinu přendejte do nádoby vhodné do mrazáku. Zmrazte alespoň na 4 hodiny. Před podáváním nechte pár minut změknout. Skladujte po dobu až 1 týdne.

3. Avokádo s lístky máty

Avokádo se může zdát jako neobvyklá surovina pro zmrzlinu, ale avokádová zmrzlina je vynikající záležitost! Přírodní tuk (dobrý tuk) v avokádu dělá dezert krémovým a chuť avokáda je jemná. Také přirozeně obarví zmrzlinu na zeleno.

V tomto receptu můžete použít buď čerstvou mátu, nebo výtažek z máty peprné. Mějte na paměti, že chuť se bude lišit mezi čerstvou mátou a extraktem – čerstvá máta má více bylinný podtón.

Ingredience
  • 1 zralé avokádo, nakrájené na kostky a zmrazené
  • 1 ½ zralých banánů, nakrájených a zmrazených
  • ⅓ sklenice plnotučného kokosového mléka
  • 2 lžíce čistého javorového sirupu nebo agávového sirupu
  • 2 lžíce čerstvě vymačkané citronové šťávy
  • 3 velké lístky máty nebo 1 lžička mátového extraktu
  • špetka soli
  • ⅓ sklenice mini čokoládových lupínků
Pokyny
  1. Zmrazené ingredience nechte lehce rozmrazit po dobu cca 5 minut.
  2. Smíchejte kokosové mléko, sirup, citronovou šťávu, mátový extrakt (pokud používáte) a sůl v malé misce nebo sklenici.
  3. Umístěte nádobu na dužinu pod hubici odšťavňovače. Otevřete chytrou zátku.
  4. Zapněte odšťavňovač. Přidejte kousek avokáda, kousek banánu, trochu směsi z kokosového mléka a lístek máty (pokud používáte). Pokračujte ve střídání přísad. Suroviny přidávejte pomalu, abyste zabránili hromadění.
  5. Po přidání všech přísad nechte odšťavňovač běžet dalších 30 sekund. Vypněte odšťavňovač. Zavřete chytrou zátku, abyste zabránili úniku zmrzliny.
  6. Extrudovanou zmrzlinu promíchejte lžící, aby se chutě plně propojily. Vmíchejte čokoládové lupínky.
  7. Vychutnejte si jemnou zmrzlinu tak, jak je, nebo zmrzlinu přendejte do nádoby vhodné do mrazáku. Zmrazte alespoň na 4 hodiny. Před podáváním nechte pár minut změknout. Skladujte po dobu až 1 týdne.

4. Pohár z ořechového másla

Tohle je pro všechny milovníky arašídového másla. My jsme použili mandlové máslo, ale poslouží jakékoliv ořechové nebo semínkové. Tato zmrzlina bez mléčných výrobků má docela intenzivní čokoládovou chuť – neříkejte, že jsme vás nevarovali.

Ingredience
  • 4 lžíce ořechového másla
  • 2 zralé banány, nakrájené a zmrazené
  • ½ sklenice plnotučného kokosového mléka
  • 2 lžíce kakaového prášku
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • špetka soli
  • ⅓ sklenice mini čokoládových lupínků (volitelné)
Postup
  1. Zmrazené banány nechte lehce rozmrazit po dobu cca 5 minut.
  2. Smíchejte kokosové mléko, ořechové máslo, kakaový prášek, vanilku a sůl v malé misce nebo šálku (my jsme použili náš šálek na šťávu).
  3. Umístěte nádobu na dužinu pod hubici odšťavňovače. Otevřete chytrou zátku.
  4. Zapněte odšťavňovač. Přidejte pár plátků banánu a trochu směsi z kokosového mléka. Pokračujte ve střídání přísad. Suroviny přidávejte pomalu, abyste zabránili hromadění.
  5. Po přidání všech přísad nechte odšťavňovač běžet dalších 30 sekund. Vypněte odšťavňovač. Zavřete chytrou zátku, abyste zabránili úniku zmrzliny.
  6. Extrudovanou zmrzlinu promíchejte lžící, aby se chutě plně propojily. Vmíchejte čokoládové lupínky (volitelně).
  7. Vychutnejte si jemnou zmrzlinu tak, jak je, nebo zmrzlinu přendejte do nádoby vhodné do mrazáku. Zmrazte alespoň na 4 hodiny. Před podáváním nechte pár minut změknout. Skladujte po dobu až 1 týdne.

5. Mango Berry

K výrobě této tropické mangové zmrzliny potřebujete jen dvě ingredience. Kombinace manga a bobulí vytváří to správné množství sladkosti a nádhernou barvu západu slunce.

Ingredience
  • 2 sklenice mraženého manga
  • 2 sklenice jahod nebo malin

Slouží 2.

Pokyny
  1. Zmrazené ovoce nechte lehce rozmrazit po dobu cca 5 minut.
  2. Umístěte sklenici nebo misku na šťávu pod hubici odšťavňovače. Otevřete chytrou zátku.
  3. Zapněte odšťavňovač. Přidejte kousek manga, pak pár bobulí. Pokračujte ve střídání ingrediencí. Suroviny přidávejte pomalu, abyste zabránili hromadění.
  4. Po přidání všech přísad nechte odšťavňovač běžet dalších 30 sekund. Vypněte odšťavňovač. Zavřete chytrou zátku, abyste zabránili úniku zmrzliny.
  5. Extrudovanou zmrzlinu promíchejte lžící, aby se chutě plně propojily.
  6. Vychutnejte si jemnou zmrzlinu tak, jak je, nebo zmrzlinu přendejte do nádoby vhodné do mrazáku. Zmrazte alespoň na 4 hodiny. Před podáváním nechte pár minut změknout. Skladujte po dobu až 1 týdne.

Chcete další recepty a inspiraci? Přihlaste se k odběru našeho e-mailového zpravodaje, abyste mohli dostávat novinky a akce.

WebDesign Kuvings
Označeno: Frozen Treats