Knedlík s přírodním barvivem
Všichni milujeme knedlíky v každém tvaru a podobě. Tyhle neodolatelné dušené kapsičky z těsta plněné lahodnými náplněmi jsou moje absolutně nejoblíbenější. K obarvení rádi používáme přírodní ingredience, jako je špenát, červená řepa, fialové zelí, kurkuma.
Vypadá to jako květiny na misce.
TĚSTO
- 1 hrnek celozrnné mouky
- 1/4 lžičky šťávy z červené řepy
- 1/4 lžičky mrkvové šťávy
V případě potřeby ještě 1/4 šálku vody pokojové teploty.
PRO NÁPLŇ
- 1/2 šálku krevet
- 1 šálek rozdroleného tofu
- 2 lžičky nastrouhaného zázvoru
- 2 stroužky česneku rozdrceného
- 2 lžíce jarní cibule nakrájené nadrobno
- 2 lžíce koriandru
- sůl a pepř dle chuti
POSTUP
Smíchejte mouku, šťávu z červené řepy (mrkvovou šťávu na jiné těsto), sůl a tolik vody, abyste uhnětli středně tuhé těsto.
Těsto zabalte do potravinářské fólie a nechte půl hodiny odpočívat.
Mezitím si připravte náplň.
Smíchejte tofu, krevety, zázvor, česnek, jarní cibulku, koriandr, sůl a pepř.
Nyní těsto rozdělíme na dvě části, poprášíme moukou a pomocí válečku rozválíme na tenké pláty.
Vykrajovátkem vykrojte kulatá kolečka, naplňte náplní a úhledně zabalte.
Jakmile jsou všechny knedlíky zabalené, vložte je do pařáku a vařte v páře asi 12-15 minut.
Podávejte se sójovou omáčkou, chilli omáčkou nebo jakoukoli asijskou omáčkou.
Dobrou chuť!
INGREDIENCE NA TĚSTO: Ingredience, které jsem použila na výrobu těchto knedlíků, jsou jednoduché. Vnější obal doslova pojme čtyři ingredience, jako je celozrnná mouka, sůl a šťáva z červené řepy a mrkve.
JAK TĚSTO PŘIPRAVIT: K přípravě těsta jsem použila hrnek celozrnné mouky, 1/4 lžičky prášku z červené řepy, sůl podle chuti a dostatek vody pokojové teploty na uhnětení lehce tuhého těsta. Po prohnětení jsem nechala hodinu odležet. Těsto si ráda nechávám zabalené v potravinářské fólii, dokud nebude připravené k rozválení.
JAK KNEDLÍKY PODÁVÁM: Ráda podávám tyto knedlíky s lehkou sójovou omáčkou a pikantní omáčkou. Můžete je také podávat se sladkou chilli omáčkou, jarní omáčkou, chilli olejem, ostrou omáčkou nebo jakoukoli jinou omáčkou dle vašeho výběru.
O Knedlíčcích: Nechvalně známé knedlíky milují všichni po celém světě. V asijské kuchyni jsou knedlíky tenké vrstvy těsta plněné náplní. Přestože jsou oblíbenější knedlíky slané, dají se udělat i na sladko. Jakmile jsou knedlíky naplněné a úhledně zabalené, mohou se vařit, dusit nebo smažit. Obvykle se těsto na knedlíky vyrábí ze tří jednoduchých surovin: mouky, vody a soli. Existuje však mnoho dalších druhů knedlíků vyrobených z tapiokového škrobu, celozrnné mouky, krupice atd. Je to jedno z nejuniverzálnějších pokrmů, které lze připravit z různých mouk a naplnit je nesčetnými náplněmi.
Zkuste si vytvořit vlastní výtvory!